Wood Joensuu

Mekaaninen puunjalostus

Mekaanisessa metsäteollisuudessa, puutuoteteollisuudessa, työskentelee 11 000 henkilöä ympäri Suomen. Puutuoteteollisuus pitää sisällään sahatavaran, hirsien, pylväiden tai viilu- ja vaneripohjaisten tuotteiden valmistukseen tai jatkojalostukseen liittyviä teollisuuden aloja, joita on yhteensä satoja. Puutuoteteollisuus on välttämätön osa puurakentamisen ja muun puunkäytön arvoketjuja tuotteiden ja palveluiden toimittajana.

Pohjois-Karjala tunnetaan vahvana ja monipuolisena puutuoteteollisuuden alueena juontaen historialliset juurensa vahvoihin yrittäjäpersooniin, hyvälaatuiseen puuraaka-aineeseen sekä suurten vesistöjen tarjoamaan liikennöinti- ja kuljetusverkostoon.

 

 

Karelia ammattikorkeakoulu

Karelia-ammattikorkeakoulu toteuttaa puutaloteollisuutta tukevaa tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä testauslaboratoriotoimintaa, jolla tuetaan yritysten tuotekehitystä.
Lue lisää

Luonnonvarakeskuksella vuosikymmenten kokemus puutuoteteollisuudesta

Luonnonvarakeskuksella on vuosikymmenten kokemus menestyksellisestä toiminnasta ja kotimaisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä puutuoteteollisuuden ja sen raaka-ainehuollon tutkimus-ja kehittämishankkeissa. Luonnonvarakeskus tutkii puurakentamisen materiaaleja, markkinoita, toimitusketjuja ja arvoverkkoja, kiertotalous-ja sivuvirtakysymyksiä ja yhteiskunnallista merkitystä. Tutkimus-ja kehittämistyön lisäksi tarjotaan sidosryhmille aihepiiriin liittyviä asiantuntija-ja testauspalveluja.

Puun modifiointiin ja pitkäaikaiskestävyyden parantamiseen tähtäävä työ sekä puutuotteiden ympäristöargumentointi, sisäilmavaikutukset ja soveltuvuus rakentamiseen kuten myös sivuvirtojen hyödyntäminen on 2010-luvulla nostettu tärkeiksi teemoiksi raaka-aineen laatu-, arvo-jakarakterisointikysymysten rinnalle.

Luke.fi

Itä-Suomen yliopistossa tehdään tutkimustyötä

Itä-Suomen yliopistossa toimii puumateriaalitieteen monialainen tutkimus- ja
koulutusverkosto, jossa tutkitaan puun ja metsän kasvua, puuaineksen ominaisuuksia ja käyttöä sen eri arvoketjuissa. Tutkimusta tehdään esimerkiksi puun materiaaliominaisuuksien, modifiointi- ja suojausratkaisujen sekä uusien levytuotteiden alueilla. Merkittävä osa tutkimuksesta kohdistuu puun jalostuksessa syntyvien sivuvirtojen analysointiin ja käyttömahdollisuuksien arviointiin. Lue lisää

6.5.2024
Maksuton korjausrakentamisen täydennyskoulutus käynnistyy
16.1.2024
Laskuri rakenteiden päästöjen arviointiin
Katso kaikki ajankohtaiset