Wood Joensuu

Joensuussa on yksi Euroopan merkittävimmistä metsäalan keskittymistä, jossa toimii maailman suurin metsäkonetehdas, yli 500 alan yritystä ja kaikki koulutustasot kattava metsäalan koulutus. Alueella on monipuolista metsäbiotalouteen, metsäteollisuuteen ja puunjalostukseen liittyvä teollisuutta. Useat yrityksistä ovat omalla alallaan maailman markkinajohtajia tai merkittäviä teknologisia tekijöitä. Organisaatioiden toteuttaman tutkimus-ja kehittämistoiminnan taustalla toimii laaja kotimainen ja kansainvälinen yhteistyöverkosto, jonka hyödyt voidaan kanavoida alueelle.

 

Biopartnerit

Itä-Suomen Yliopisto, Luonnonvarakeskus ja Karelia-ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä puu- ja biotalousalan yritysten tuotekehityskumppanin, Biopartnerit. Biopartnereiden toiminta keskittyy puu- ja kuitupohjaisiin materiaalien ja tuotteiden tuotekehityksen alkupäähän , jolloin tarvitaan nopeita kokeiluja ja testaamista. Biopartnerit yhdistävät kemian, fysiikan, biomassan käsittelyn sekä puumateriaaliin ja puutuotteisiin liittyvän osaamisen. Yksittäisten testausajojen lisäksi Biopartnerit mahdollistavat myös laajojen ja monialaisten tuotekehitysprojektien toteuttamisen. Verkostojemme kautta meillä on myös hyvät yhteydet alan muihin tutkimusorganisaatioihin Suomessa ja maailmalla.

Lue lisää.

Laboratorioympäristöt

Biopartnerit tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuutta päästä käyttämään tutkimuslaitosten palveluita ja laitteita kehitystyössään.

Laitekantaan voit tutustua tarkemmin tästä.

 

Yhteystiedot

Karelia-ammattikorkeakoulu
Mikko Matveinen
050 370 5830
mikko.matveinen@karelia.fi

Itä-Suomen Yliopisto
Antti Haapala
044 520 2849
antti.haapala@karelia.fi

Luonnonvarakeskus
Veikko Möttönen
029 532 5053
veikko.mottonen@luke.fi

Koulutus, tutkimus ja kehitys

Karelia-ammattikorkeakoulu

Puurakentaminen yksi Karelia-ammattikorkeakoulun strategisista painopistealueista. Puurakentamiseen sisältyviä toimintoja Kareliassa ovat: tutkimus & kehittäminen, opettaminen ja harjoittelu. Nämä kuuluvat kiinteinä osina rakennustekniikan koulutusohjelmaa. Tämän lisäksi puumateriaaliin liittyvä osaaminen täydentää ydinosaamisia.

Lue lisää
Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopistossa toimii puumateriaalitieteen monialainen tutkimus-ja koulutusverkosto, jossa tutkitaan puun ja metsän kasvua, puuaineksen ominaisuuksia ja käyttöä sen eri arvoketjuissa.

Lue lisää
Luonnonvarakeskus

Luonnonvarakeskuksella on vuosikymmenten kokemus menestyksellisestä toiminnasta ja kotimaisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä puutuoteteollisuuden ja sen raaka-ainehuollon tutkimus-ja kehittämishankkeissa.

Lue lisää
Euroopan metsäinstituutti

Euroopan metsäinstituutti (EFI, European Forest Institute) on metsäalan ja metsäbiotalouden kansainvälinen tutkimusverkosto. Verkostossa tuotetaan kattavaa taustatietoa metsäpolitiikan tueksi sekä ilmastonmuutoksen, ja muiden globaalien uhkien, hillitsemiseksi. Euroopan Metsäinstituutin pääkonttori löytyy Joensuun yliopistokampukselta.

Lue lisää

Yhteistyöverkostomme

Meille yhdessä tekeminen tarkoittaa parempaa rakentamista. A-Insinöörit-konsernin omistavat kokeneet yhteistyökumppanit. Pyrkimyksemme menestyä jokaisessa projektissa yhdessä asiakkaidemme kanssa perustuu vahvoihin arvoihimme - ”yhdessä ja paremmin”.

Lue lisää

Arcadia Oy Architects on kansallisesti toimiva, Joensuulainen arkkitehtisuunnitteluun perehtynyt yritys. Laaja suunnittelupalvelumme sisältää koulutus-, yritys- ja terveydenhuollon rakennukset. Asuntojen suunnittelussa olemme Itä-Suomen johtavia yrityksiä.

Lue lisää

Arkkitehtitoimisto Lappalainen & Korjonen Oy on perustettu vuonna 1984 Jyrki Lappalaisen ja Markku Korjosen toimesta. Tietotaitoa on kertynyt siis jo yli 35 vuoden ajalta. Tunnetuimpia suunnittelukohteitamme ovat olleet mm. Hotelli Onnentähti Tuurissa ja Kerubi Stadion Joensuussa.

Lue lisää

Ecotelligent Oy on Liperissä toimiva yritys, joka suunnittelee ja valmistaa puurakenteisia tietoliikennemastoja, älypylväitä ja kattomastoratkaisuja. Tietoliikennealan nopea kehittyminen vaatii useita miljoonia tietoliikennemastoja maailmanlaajuisesti ja tällä hetkellä niitä rakennetaan betonista ja teräksestä. Ecotelligent on tuonut markkinoille useita puurakenteisia vaihtoehtoja. Älypylväät ja mastot on asennettava ihmisten keskelle lähiöihin, kaupunkeihin, teiden varsille ja mitä erilaisimpiin ympäristöihin. Puurakenteen käyttäminen mastoissa ja älypylväissä vähentää hiilidioksidipäästöjä ja lisää ympäristön viihtyisyyttä.

Lue lisää

Missiomme on tarjota ammattitaitoista ja luotettavaa rakennesuunnittelun ja esivalmistuksen suunnittelupalvelua asiakkaillemme Itä-Suomen alueella ja muualla maassa. Läheisessä ja motivoituneessa joukkueessamme yhdistyvät vuosikymmenien kokemus ja innokas pyrkimys jatkuvasti kehittyä ja pyrimme toimittamaan entistä fiksumpia suunnitteluratkaisuja nykypäivän ja huomisen haasteisiin.

Lue lisää

Aito puu on esteettisesti näyttävä rakennus-ja sisustuselementti, joka kestää aikaa ja vaativia sää olosuhteita. Tuotteissamme käyttämämme tarkasti valitut puulajit ovat kotoisin parhailta, kestävästi hoidetuilta mänty-ja kuusialueilta. Vuosien saatossa Liperin höyläämön tyytyväisiä asiakkaita ovat olleet talotehtaat, rakennusliikkeet ja yritykset, sekä tietysti yksityiset rakentajat ja sisustajat Suomen lisäksi Aasiassa sekä Euroopassa.

Lue lisää

Karelia Puutec Oy on puurakentamiseen erikoistunut rakennusliike. Teemme uniikkeja rakenneratkaisuja massiivipuusta. Erikoisosaamistamme on käsinveistetyt hirsirakenteet, Timber-Frame pilaripalkki rakentaminen ja lisääntyvässä määrin myös CLT-rakentaminen. Tekemisemme on modernia käsityöläisyyttä jossa yhdistyy teollinen puurakentaminen ja puusepän kädentaidot.

Lue lisää

Karelia Ikkuna on lähes 30 vuoden ajan valmistanut energiatehokkaita ikkunoita vaativiin pohjolanolosuhteisiin. Mittatilaustuotteet valmistetaan Pohjois-Karjalassa. Laadukkaissa tuotteissa yhdistyvät kotimainen mänty, energiatehokas lasi sekä säänkestävä polttomaalattu alumiini.

Lue lisää

Olotar-rakennukset valmistetaan Oravisalossa, joka sijaitsee Rääkkylässä, Saimaan pohjoisrannalla. Monipuolinen mallisto sisältää lasitetut keittiöt, pergolat, varastot ja saunat. Rakennuksille on ominaista elementtirakenne ja saavutettavuus. Olotarin yksilöllisellä suunnittelulla ja mallistoomme rakennusten yhdistelmällä rakennustyömaa ja sisustus voidaan helposti ottaa huomioon.

Lue lisää

Puuartisti Oy / Woodartist Oy on puunjalostusalan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa ainutlaatuisia huonekaluja, huonekalukokoelmia ja massiivipuun sisustusasennuksia. Työpaja sijaitsee Kontiolahdessa, mutta yritys toimii koko Suomessa ja valmistautuu kansainvälistymiseen. Torjuakseen massatuotannon ja kulttuurin, Woodartist haluaa luoda huonekalutuotteita, jotka kestävät ja omaavat erityisen merkityksen sukupolvelta toiselle.

Lue lisää

Timber Bros Oy on puurakentamiseen erikoistunut insinööritoimisto joka on perustettu vuonna 2012. Luotamme puurakentamisen etuihin vahva esivalmistus ja ympäristöystävällisyys kärkenä. Suunnittelun lähtökohtana on tuottaa tilaajalle lisäarvoa ja ratkaista mahdolliset haasteet. Palveluihimme kuuluvat rakennussuunnittelu, puurakennesuunnittelu, CAD/CAM-puuntyöstösuunnittelu yleisimmille CNC-työstökeskuksille (hirsitaloteollisuus, CLT-teollisuus, erikoistyöstöt) sekä puuelementtisuunnittelu.

Lue lisää

Rakennustoimisto K.Tervo Oy:n taustalla on yli puolen vuosisadan perinteet itäsuomalaisena rakentajana. Ammattitaitoinen henkilöstö ja nykyaikaiset työmenetelmät ovat kestävän kehityksen, korkealaatuisen toteutuksen ja työturvallisuuden takeena. Tarjoamme laadukasta puurakentamista sekä kaikkea muuta rakentamista uudis-ja korjausrakentamiskohteisiin. Olemme toteuttaneet viime vuosina mm. useita puurakenteisia päiväkotikohteita pääurakoitsijana sekä KVR-urakoitsijana.

Lue lisää

Pienestä Liperin kunnasta huokuu yrittämisen ja rakentamisen intoa. Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy on vuonna 1984 perustettu rakennusliike, joka on kasvanut pienestä paikallisesta toimijasta yhdeksi maakunnan merkittävimmäksi rakentajaksi. Yritys on saanut vahvan jalansijan monien maakunnan teollisten, kaupan alan ja julkisten rakennuskohteiden urakoitsijana.

Lue lisää

Ylläpitäjän yhteystiedot:

Mikko Matveinen
+358 (0)50 370 5830
mikko.matveinen@karelia.fi

10.6.2024
Akustiikkalaboratorion avajaisia vietettiin pitkäjänteisen kehitystoiminnan tuloksena
4.6.2024
Näkökulmia puualaan: Yhdessä enemmän puuosaamista, tapaus Itä-Suomi
Katso kaikki ajankohtaiset