Äänimittaukset
Äänimittauskalusto mahdollistaa ääneneristävyysmittauksien toteutuksen kenttäolosuhteissa tai laboratorioympäristössä.
Itä-Suomen Yliopisto, Luonnonvarakeskus ja Karelia-ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä puu- ja biotalousalan yritysten tuotekehityskumppanin, Biopartnerit. Toiminta keskittyy puu- ja kuitupohjaisiin materiaalien ja tuotteiden tuotekehityksen alkupäähän, jolloin tarvitaan nopeita kokeiluja ja testaamista. Biopartnerit yhdistävät kemian, fysiikan, biomassan käsittelyn sekä puumateriaaliin ja puutuotteisiin liittyvän osaamisen. Yksittäisten testausajojen lisäksi Biopartnerit mahdollistavat myös laajojen ja monialaisten tuotekehitysprojektien toteuttamisen. Verkostojemme kautta meillä on myös hyvät yhteydet alan muihin tutkimusorganisaatioihin Suomessa ja maailmalla.
Äänimittauskalusto mahdollistaa ääneneristävyysmittauksien toteutuksen kenttäolosuhteissa tai laboratorioympäristössä.
Kuituanalysaattori analysoi näytteen kuitudimensiot, kuitumäärän, hienoainepartikkelit, pituusmassan, kuitukiharuuden sekä useita muita arvoja kuitujen ja hienoaineiden morfologiasta.
Kuumapuristin levy-, komposiitti-, eriste- ja pinnoitetuotteiden koevalmistamiseen ja kuumapuristuskäsittelyyn laboratoriomittakaavassa.
Koestuskone puun, muovin, metallien ja vastaavien kiinteiden materiaalien veto-, puristus-, taivutus- leikkaus- ja torsiolujuuden testaukseen.
Sähköhydraulinen koestuspuristin materiaalien ja rakenteiden mekaaniseen testaukseen.
HPLC-laite (korkean erotuskyvyn nestekromatografia) eri yhdisteiden erottamiseen, kvantitatiiviseen analysointiin ja fraktioiden keräämiseen tarkempaa tunnistamista varten.
Olosuhdetestihuone rakenteiden ja materiaalien vanhennus- ja olosuhdetestauksiin.
Painereaktorin avulla voidaan nesteyttää mm. kosteita biomassoja, metsäteollisuuden sivuvirtoja ja lietteitä korkean paineen ja lämpötilan avulla.
Säätestikaappi puumateriaalien ja –tuotteiden standardisoituun säärasituskestävyyden nopeutettuun testaukseen.
Laitteistolla voidaan määrittää materiaalin ominaispinta-ala ja ominaishuokostilavuus.
Termoanalysaattorilla mitataan näytteen painossa tapahtuvia muutoksia, kun näytettä lämmitetään, jäähdytetään tai pidetään tietyssä lämpötilassa joko ilma-, typpi- tai happivirtauksessa.